



Official Timetable for Rotax & Honda – Whilton Mill 18<sup>th</sup> – 20<sup>th</sup> December 2020

### Thursday

Action	Class	Time from	Time until	Notes				
Parking of working vehicles	Teams	09.00		Please be respectful of Officials instructions				
Parking of working vehicles	All	10:00		Please be respectful of Officials instructions				
Online Signing	All	Opens 16 <sup>th</sup>	09:00					
on/Documentation		December	18 <sup>th</sup> December					
Fuel Collection	All	14:00	16:30	Fuel to be collected from the Fuel Distribution point.				
Slick & Wet Tyre Collection	All	15:00	17:00	All Tyres to be collected from the Tyre Distribution point.				
				Tyres will be Barcode recorded at Collection. Please ensure you have all tyres registered				
				at the Tyre Distribution point, including practice tyres				

### Friday

Action	Class	Time from	Time until	Notes		
Online Signing	All	Opens 16 <sup>th</sup>	09:00			
on/Documentation		December	18 <sup>th</sup> December			
Scrutineering	All	Opens 16 <sup>th</sup>	10:45am	Online Scrutineering must be completed before the commencement of Timed		
		December	Saturday	Qualification at 10:45am on Saturday – please refer to the Final Instructions for the		
				Official times		
Drivers Briefing	All	View from 16 <sup>th</sup>	09:00	Email & on the British Kart Championship Website. All PG's & Team Managers must		
		December	18 <sup>th</sup> December	view		
Fuel Collection	All	08:00 12:30				
		13:30	15:00			
Slick & Wet Tyre Collection	All	08:00	10:00	All Tyres to be collected from the Tyre Distribution point. Tyres will be Barcoded at		
				Collection		
Crank Case Sealing	Honda Cadet	12:00	17:00	There is an allocated time of 8:30am – 10:30am on <b>Saturday</b> for crank case sealing -		
				this is only available for drivers not attending Friday Optional Practice.		





## Friday Continued

Practice	Class	Group	Start time	Notes				
Practice 1	Senior Rotax	All	09:30	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 1	Mini Max	All	09:40	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 1	Junior Rotax	All	09:50	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 1	Honda Cadet	All	10:00	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 1	Rotax 177	All	10:10	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 2	Senior Rotax	All	10:20	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 2	Mini Max	All	10:30	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 2	Junior Rotax	All	10:40	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 2	Honda Cadet	All	10:50	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 2	Rotax 177	All	11:00	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 3	Senior Rotax	All	11:10	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 3	Mini Max	All	11:20	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 3	Junior Rotax	All	11:30	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 3	Honda Cadet	All	11:40	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 3	Rotax 177	All	11:50	Practice Duration will be 8 minutes				
Break 12:00 – 12:30 – Transponders must be charged and fitted from 12:30								
Practice 4	Senior Rotax	All	12:30	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 4	Mini Max	All	12:40	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 4	Junior Max	All	12:50	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 4	Honda Cadet	All	13:00	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 4	Rotax 177	All	13:10	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 5	Senior Rotax	All	13:20	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 5	Mini Max	All	13:30	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 5	Junior Rotax	All	13:40	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 5	Honda Cadet	All	13:50	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 5	Rotax 177	All	14:00	Practice Duration will be 8 minutes				





### Friday Continued

Practice	Class	Group	Start time	Notes
Practice 6	Senior Rotax	All	14:10	Practice Duration will be 8 minutes
Practice 6	Mini Max	All	14:20	Practice Duration will be 8 minutes
Practice 6	Junior Rotax	All	14:30	Practice Duration will be 8 minutes
Practice 6	Honda Cadet	All	14:40	Practice Duration will be 8 minutes
Practice 6	Rotax 177	All	14:50	Practice Duration will be 8 minutes

#### Saturday

#### **Competitor Notes**

• The Fuel Station will be open on Saturday from 08:30am until 12:30 and again from 13:30 until 15:00 – this will be the last chance of the event to collect Fuel.

• Tyre Collection for anyone not attending Friday practice will be 08:00am – 10:00am All Tyres to be collected from the Tyre Distribution point. Tyres will be Barcode recorded at Collection. Please ensure you have all tyres registered at the Tyre Distribution point, including practice tyres

- Please remember to have your Logbook Available in case inspection is requested.
- Honda Championship Exhaust fitting will be available on Saturday Morning between 08:30am and 10:30am.

Official Practice	Class	Group	Start Time	Notes					
Transponders must be charged and fitted from Official Practice 1									
Official Practice 1	Senior Rotax	All	09:00	Official Practice Duration will be 8 minutes					
Official Practice 1	Mini Max	All	09:10	Official Practice Duration will be 8 minutes					
Official Practice 1	Junior Rotax	All	09:20	Official Practice Duration will be 8 minutes					
Official Practice 1	Honda Cadet	All	09:30	Official Practice Duration will be 8 minutes					
Official Practice 1	Rotax 177	All	09:40	Official Practice Duration will be 8 minutes					
Official Practice 2	Senior Rotax	All	09:50	Official Practice Duration will be 8 minutes					
Official Practice 2	Mini Max	All	10:00	Official Practice Duration will be 8 minutes					
Official Practice 2	Junior Rotax	All	10:10	Official Practice Duration will be 8 minutes					
Official Practice 2	Honda Cadet	All	10:20	Official Practice Duration will be 8 minutes					
Official Practice 2	Rotax 177	All	10:30	Official Practice Duration will be 8 minutes					





### Saturday Continued

Timed Qualifying	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Timed Qualifying	Senior Rotax	Grp 1	10:35	10:43	10:45	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Senior Rotax	Grp 2	10:45	10:53	10:55	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Mini Max	All	10:55	11:03	11:05	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Junior Rotax	All	11:05	11:13	11:15	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Honda Cadet	All	11:15	11:23	11:25	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Rotax 177	All	11:25	11:33	11:35	Timed Qualifying Duration 5 minutes
			_	Break 11:45 – 1		
Heats	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start	Notes
Race 1 Heat 1	Senior Rotax	ВvС	12:00	12:08	12:10	Heat Duration 10 minutes + 1 lap
Race 2 Heat 1	Mini Max	All	12:20	12:28	12:30	Heat Duration 10 minutes + 1 lap
Race 3 Heat 1	Junior Rotax	All	12:40	12:48	12:50	Heat Duration 10 minutes + 1 lap
Race 4 Heat 1	Honda Cadet	All	13:00	13:08	13:10	Heat Duration 10 minutes + 1 lap
Race 5 Heat 1	Rotax 177	All	13:20	13:28	13:30	Heat Duration 10 minutes + 1 lap
Race 6 Heat 2	Senior Rotax	A v C	13:40	13:48	13:50	Heat Duration 10 minutes + 1 lap
Race 7 Heat 2	Mini Max	All	14:00	14:08	14:10	Heat Duration 10 minutes + 1 lap
Race 8 Heat 2	Junior Rotax	All	14:20	14:28	14:30	Heat Duration 10 minutes + 1 lap
Race 9 Heat 2	Honda Cadet	All	14:40	14:48	14:50	Heat Duration 10 minutes + 1 lap
Race 10 Heat 3	Senior Rotax	A v B	15:00	15:08	15:10	Heat Duration 10 minutes + 1 lap

## **Competitor Notes**

• The Fuel Station will be open on Saturday from 08:30am until 12:30 and again from 13:30 until 15:00 – this will be the last chance of the event to collect Fuel.

• There will be no Repechage for Senior Rotax as per Championship Regulation 1.6.4.4







### Sunday

Warm Up	Class	Group	Gate Open	Start Time	Notes
Warm up	Rotax 177	All	08:55	09:00	Warm Up Duration 5 minutes
Warm up	Senior Rotax	All	09:03	09:08	Warm Up Duration 5 minutes
Warm up	Mini Max	All	09:11	09:16	Warm Up Duration 5 minutes
Warm up	Junior Rotax	All	09:19	09:24	Warm Up Duration 5 minutes
Warm up	Honda Cadet	All	09:27	09:32	Warm Up Duration 5 minutes

Heats & Pre-Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes			
Race 11 Heat 2	Rotax 177	All	09:40	09:48	09:50	Heat Duration 10 minutes + 1 lap			
Race 12	Senior Max	Pre-Final	10:00	10:08	10:10	Pre-Final Duration 12 minutes + 1 Lap			
Race 13	Mini Max	Pre-Final	10:20	10:28	10:30	Pre-Final Duration 12 minutes + 1 Lap			
Race 14	Junior Rotax	Pre-Final	10:40	10:48	10:50	Pre-Final Duration 12 minutes + 1 Lap			
Race 15	Honda Cadet	Pre-Final	11:00	11:08	11:10	Pre-Final Duration 12 minutes + 1 Lap			
Race 16	Rotax 177	Pre-Final	11:20	11:28	11:30	Pre-Final Duration 12 minutes + 1 Lap			
	Break 11:50-12:15								
Race 17	Senior Rotax	Final	12:05	12:13	12:15	Final Duration 15 minutes + 1 Lap			
Race 18	Mini Max	Final	12:35	12:43	12:45	Final Duration 15 minutes + 1 Lap			
Race 19	Junior Rotax	Final	13:05	13:13	13:15	Final Duration 15 minutes + 1 Lap			
Race 20	Honda Cadet	Final	13:35	13:43	13:45	Final Duration 15 minutes + 1 Lap			
Race 21	Rotax 177	Final	14:05	14:13	14:15	Final Duration 15 minutes + 1 Lap			

### **Competitor Notes**

• There will be an Award Ceremony after the Final Results are published for the top 3 drivers in each class along with the top Rookie & Top Privateer from each class. Drivers are required to attend wearing their race suit, Face Cover and bring their Helmets. The Presentation will be Live Streamed.