

Official Timetable for Rotax, Honda & Bambino

Clay Pigeon Raceway 21-23 May 2021

Wera Tools 2021 British Kart Championship



Thursday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	Teams	09.00		Please be respectful of Officials instructions
Parking of working vehicles	All	10.00		Please be respectful of Officials instructions
Online Signing on/Documentation	All	Wednesday 19 th May - Noon	Friday 21 st May 09.00	Online Signing on via the link emailed out
Scrutineering	All	Wednesday 19 th May - Noon	Saturday 22 nd May – Noon	Online Signing on via the link emailed out
Fuel Collection	All	15.30	17.30	From the Vital Equipment Station
Slick & Wet Tyre Collection	All	16.00	18.00	From the Tyre Distribution centre (Race Centre) – Not Bambino, Bambino Tyre collection 8am – 10am on Saturday.

Friday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Online Signing	All	Wednesday	Friday 21 st May	
on/Documentation		19 th May -	09.00	Please ensure you are signed on & Scrutineered within the times stated in the timetable.
		Noon		
Scrutineering	All	Wednesday	Saturday 22 nd	Online Signing on via the link emailed out
		19 th May -	May – Noon	
		Noon		
Drivers Briefing	All			Via email
Fuel Collection	All	08.00	11.00	
		12.00	15.00	From the Vital Equipment Station
		16.00	17.30	
Slick & Wet Tyre Collection	All	08.00	10.00	From the Tyre Distribution centre (Race Centre) – Not Bambino, Bambino Tyre collection 8am – 10am on
				Saturday.
Media Photo's	All			Please check the official Photo timetable
Transponder Allocation	All	11.30		From the Race Centre

Wera BE A TOOL REBEL Official Timetable for Rotax, Honda & Bambino



Clay Pigeon Raceway 21-23 May 2021

Wera Tools 2021 British Kart Championship

Friday Continued

Practice	Class	Group	Start time	Notes		
Practice 1	Honda Cadet	All	10.00	Duration 8 minutes		
Practice 1	Mini Max	All	10.10	Duration 8 minutes		
Practice 1	Junior Rotax	4-32	10.20	Duration 8 minutes		
Practice 1	Junior Rotax	33-99	10.30	Duration 8 minutes		
Practice 1	Senior Rotax	2-52	10.40	Duration 8 minutes		
Practice 1	Senior Rotax	53-99	10.50	Duration 8 minutes		
Practice 1	Rotax 177	All	11.00	Duration 8 minutes		
Practice 1	Bambino	All	11.10	Duration 8 minutes		
Practice 2	Honda Cadet	All	11.20	Duration 8 minutes		
Practice 2	Mini Max	All	11.30	Duration 8 minutes		
Practice 2	Junior Rotax	4-32	11.40	Duration 8 minutes		
Practice 2	Junior Rotax	33-99	11.50	Duration 8 minutes		
Practice 2	Senior Rotax	2-52	12.00	Duration 8 minutes		
Practice 2	Senior Rotax	53-99	12.10	Duration 8 minutes		
Practice 2	Rotax 177	All	12.20	Duration 8 minutes		
Practice 2	Bambino	All	12.30	Duration 8 minutes		
Transponders must be fitted from Practice 3 onwards.						
Practice 3	Honda Cadet	All	12.40	Duration 8 minutes		
Practice 3	Mini Max	All	12.50	Duration 8 minutes		
Practice 3	Junior Rotax	4-32	13.00	Duration 8 minutes		
Practice 3	Junior Rotax	33-99	13.10	Duration 8 minutes		
Practice 3	Senior Rotax	2-52	13.20	Duration 8 minutes		
Practice 3	Senior Rotax	53-99	13.30	Duration 8 minutes		
Practice 3	Rotax 177	All	13.40	Duration 8 minutes		
Practice 3	Bambino	All	13.50	Duration 8 minutes		

Wera BF + 700L REBEL Official Timetable for Rotax, Honda & Bambino



Clay Pigeon Raceway 21-23 May 2021

Wera Tools 2021 British Kart Championship

Friday Continued

Practice	Class	Group	Start time	Notes
Practice 4	Honda Cadet	All	14.00	Duration 8 minutes
Practice 4	Mini Max	All	14.10	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior Rotax	4-32	14.20	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior Rotax	33-99	14.30	Duration 8 minutes
Practice 4	Senior Rotax	2-52	14.40	Duration 8 minutes
Practice 4	Senior Rotax	53-99	14.50	Duration 8 minutes
Practice 4	Rotax 177	All	15.00	Duration 8 minutes
Practice 4	Bambino	All	15.10	Duration 8 minutes
Practice 5	Honda Cadet	All	15.20	Duration 8 minutes
Practice 5	Mini Max	All	15.30	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior Rotax	4-32	15.40	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior Rotax	33-99	15.50	Duration 8 minutes
Practice 5	Senior Rotax	2-52	16.00	Duration 8 minutes
Practice 5	Senior Rotax	53-99	16.10	Duration 8 minutes
Practice 5	Rotax 177	All	16.20	Duration 8 minutes
Practice 5	Bambino	All	16.30	Duration 8 minutes

Saturday

Competitor Notes

- Transponders must be fitted before going on track for practice & at all times throughout the event.
- Fuel Station opening times Saturday 08.00 until 11.00 and again from 12.00 15.00 this will be the last available time to collect fuel for the event.
- Tyre collection times Saturday 08.00 until 10.00 only for drivers not attending Friday Practice & Bambino
- Honda Cadet Exhaust distribution and Crank Case sealing 7.30am 9.30am Please refer to the Final Instructions for further details.

Wera BE + TOOL REBEL Official Timetable for Rotax, Honda & Bambino



Clay Pigeon Raceway 21-23 May 2021

Wera Tools 2021 British Kart Championship

Saturday continued

Practice	Class	Group	Start Time	Notes
Practice 6	Honda Cadet	All	09.30	Duration 8 minutes
Practice 6	Mini Max	All	09.40	Duration 8 minutes
Practice 6	Junior Rotax	4-32	09.50	Duration 8 minutes
Practice 6	Junior Rotax	33-99	10.00	Duration 8 minutes
Practice 6	Senior Rotax	2-52	10.10	Duration 8 minutes
Practice 6	Senior Rotax	53-99	10.20	Duration 8 minutes
Practice 6	Rotax 177	All	10.30	Duration 8 minutes
Practice 6	Bambino	All	10.40	Duration 8 minutes
Practice 7	Honda Cadet	All	10.50	Duration 8 minutes
Practice 7	Mini Max	All	11.00	Duration 8 minutes
Practice 7	Junior Rotax	4-32	11.10	Duration 8 minutes
Practice 7	Junior Rotax	33-99	11.20	Duration 8 minutes
Practice 7	Senior Rotax	2-52	11.30	Duration 8 minutes
Practice 7	Senior Rotax	53-99	11.40	Duration 8 minutes
Practice 7	Rotax 177	All	11.50	Duration 8 minutes
Practice 7	Bambino	All	12.00	Duration 8 minutes

Timed Qualifying	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Timed Qualifying	Honda Cadet	Group 1	12.10	12.18	12.20	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Honda Cadet	Group 2	12.20	12.28	12.30	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Mini Max	All	12.30	12.38	12.40	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Junior Rotax	Group 1	12.40	12.48	12.50	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Junior Rotax	Group 2	12.50	12.58	13.00	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Senior Rotax	Group 1	13.00	13.08	13.10	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Senior Rotax	Group 2	13.10	13.18	13.20	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Rotax 177	All	13.20	13.28	13.30	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Bambino	All	13.30	13.38	13.40	Duration 5 minutes

Wera BE A TOOL REBEL Official Timetable for Rotax, Honda & Bambino



Clay Pigeon Raceway 21-23 May 2021

Wera Tools 2021 British Kart Championship

Duration 3 laps

Saturday Continued

				Break	13.50 - 14.20	
Heats	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start	Notes
Race 1 – Heat 1	Honda Cadet	ВvС	14.10	14.18	14.20	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 2 – Heat 1	Mini Max	All	14.30	14.38	14.40	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 3 – Heat 1	Junior Rotax	ВvС	14.50	14.58	15.00	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 4 – Heat 1	Senior Rotax	A v C	15.10	15.18	15.20	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 5 – Heat 2	Senior Rotax	ΒvD	15.30	15.38	15.40	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 6 – Heat 1	Rotax 177	All	13.50	15.58	16.00	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 7 – Heat 1	Bambino	All	16.10	16.18	16.20	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 8 – Heat 2	Honda Cadet	A v C	16.30	16.38	16.40	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 9 – Heat 2	Junior Rotax	ΑvC	16.50	16.58	17.00	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 10 – Heat 2	Mini Max	All	17.10	17.18	17.20	Duration 10 minutes + 1 lap

Sunday

Warm Up

	Transponders	must be fitted	before Warm	Competitor Up and at all time	^r Notes mes throughout the event.
Warm Up	Class	Group	Gate Open	Start Time	Notes
Warm Up	Honda Cadet	All	09.55	10.00	Duration 3 laps
Warm Up	Junior Rotax	4-32	10.00	10.05	Duration 3 laps
Warm Up	Junior Rotax	33-99	10.05	10.10	Duration 3 laps
Warm Up	Senior Rotax	2-52	10.10	10.15	Duration 3 laps
Warm Up	Senior Rotax	53-99	10.15	10.20	Duration 3 laps
Warm Up	Mini Max	All	10.20	10.25	Duration 3 laps
Warm Up	Rotax 177	All	10.25	10.30	Duration 3 laps

10.35

All

Bambino

10.30

Wera BE A TOOL REBEL Official Timetable for Rotax, Honda & Bambino

Clay Pigeon Raceway 21-23 May 2021

Wera Tools 2021 British Kart Championship



Sunday Continued

Heats	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes	
Race 11 – Heat 3	Honda Cadet	A v B	10.35	10.43	10.45	Duration 10 minutes + 1 lap	
Race 12 – Heat 3	Junior Rotax	A v B	10.50	10.58	11.00	Duration 10 minutes + 1 lap	
Race 13 – Heat 3	Senior Rotax	A v D	11.05	11.13	11.15	Duration 10 minutes + 1 lap	
Race 14 – Heat 4	Senior Rotax	ВvС	11.20	11.28	11.30	Duration 10 minutes + 1 lap	
Race 15 – Heat 2	Rotax 177	All	11.35	11.43	11.45	Duration 10 minutes + 1 lap	
Race 16 – Heat 2	Bambino	All	11.50	11.58	12.00	Duration 10 minutes + 1 lap	
Break 12.15 – 12.45							

Repechage/Prefinals/Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Race 17	Junior Rotax	Repechage	12.35	12.43	12.45	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 18	Senior Rotax	Repechage	12.50	12.58	13.00	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 19	Mini Max	Prefinal	13.10	13.18	13.20	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 20	Rotax 177	Prefinal	13.30	13.38	13.40	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 21	Honda Cadet	Prefinal	13.50	13.58	14.00	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 22	Junior Rotax	Prefinal	14.10	14.18	14.20	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 23	Senior Rotax	Prefinal	14.30	14.38	14.40	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 24	Bambino	Final	14.50	14.58	15.00	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 25	Mini Max	Final	15.10	15.18	15.20	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 26	Rotax 177	Final	15.40	15.48	15.50	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 27	Honda Cadet	Final	16.10	16.18	16.20	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 28	Junior Rotax	Final	16.40	16.48	16.50	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 29	Senior Rotax	Final	17.10	17.18	17.20	Duration 15 minutes + 1 lap



Official Timetable for Rotax, Honda & Bambino



Clay Pigeon Raceway 21-23 May 2021

Wera Tools 2021 British Kart Championship

Competitor Notes
• There will be an Award Ceremony after the Final Results are published for the top 3 drivers in each class along with the top Rookie & Top
Privateer from each class (except Bambino).
All Bambino Drivers will receive a Medal & trophies for the top 3.
 Drivers are required to attend wearing their race suit, Face Cover and bring their Helmets.
• The top 3 Drivers in each class may be required to attend a Press Conference at the Race Centre after the Award Ceremony.
• From 12:00 on Sunday, wet tyres can be bagged and sealed at the Race Centre. Tyre bags can be purchased from the sealing area.