





## Larkhall 16-18 July 2021

# Wera Tools 2021 British Kart Championship





## Thursday

Action	Class	Time from	Time until	Notes	
Parking of working vehicles	Teams	09.00	21.00	Please be respectful of Officials instructions	
Parking of working vehicles	All	10.00	21.00	Please be respectful of Officials instructions	
Online Signing	All	Tuesday 13 <sup>th</sup>	Wednesday 14 <sup>th</sup> July	Online Signing on via the link emailed out	
on/Documentation		July 11.30am	6pm		
Scrutineering	All	Friday 16 <sup>th</sup>	Saturday 17 <sup>th</sup> July as	Scrutineering Cards will be handed out during Friday Practice.	
		July	per the times stated	IAME Cadet & X30 Classes your Scrutineering Card must be handed in by 10.10am on Saturday 17 <sup>th</sup> July.	
			in the notes & Final	Honda Cadet & Bambino your Scrutineering Cards must be handed in by 12.25pm on Saturday 17 <sup>th</sup> July	
			Instructions		
Fuel Collection	All	15.30	17.30	From the Vital Equipment Station	
Slick & Wet Tyre Collection	All	15.00	18.00	From the Tyre Distribution centre. <b>Any wet tyres that need to be scanned into this event must be scanned</b>	
				within the tyre collection times.	
				Please Note – IAME Classes will only be collecting practice tyres and Saturday Race tyres	

### Friday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Online Signing	All	Tuesday 13 <sup>th</sup>	Wednesday 14th July	Please ensure you are signed on & Scrutineered within the times stated in the timetable.
on/Documentation		July 11.30am	6pm	
Scrutineering	All	Friday 16 <sup>th</sup>	Saturday 17 <sup>th</sup> July as	Scrutineering Cards will be handed out during Friday Practice.
		July	per the times stated	IAME Cadet & X30 Classes your Scrutineering Card must be handed in by 10.10am on Saturday 17 <sup>th</sup> July.
			in the notes & Final	Honda Cadet & Bambino your Scrutineering Cards must be handed in by 12.25pm on Saturday 17 <sup>th</sup> July
			Instructions	
Drivers Briefing	All			Via Alpha - online
Fuel Collection	All	08.00	11.00	
		12.00	15.00	From the Vital Equipment Station
		16.00	17.30	
Slick & Wet Tyre Collection	All	08.00	10.00	From the Tyre Distribution centre. Any wet tyres that need to be scanned into this event must be scanned
				within the tyre collection times.
				Please Note – IAME Classes will only be collecting practice tyres and Saturday Race tyres
Transponder Allocation	All	10.30		From the Race Centre







# Official Timetable for IAME, Honda & Bambino Larkhall 16-18 July 2021

## Wera Tools 2021 British Kart Championship





Practice	Class	Group	Start time	Notes				
Practice 1	Honda Cadet	All	09.30	Duration 8 minutes				
Practice 1	Mini X30	All	09.40	Duration 8 minutes				
Practice 1	Junior X30	3 - 38	09.50	Duration 8 minutes				
Practice 1	Junior X30	41 - 91	10.00	Duration 8 minutes				
Practice 1	IAME Cadet	All	10.10	Duration 8 minutes				
Practice 1	Senior X30	All	10.20	Duration 8 minutes				
Practice 1	Bambino	All	10.30	Duration 8 minutes				
Practice 2	Honda Cadet	All	10.40	Duration 8 minutes				
Practice 2	Mini X30	All	10.50	Duration 8 minutes				
Practice 2	Junior X30	3 - 38	11.00	Duration 8 minutes				
Practice 2	Junior X30	41 - 91	11.10	Duration 8 minutes				
Practice 2	IAME Cadet	All	11.20	Duration 8 minutes				
Practice 2	Senior X30	All	11.30	Duration 8 minutes				
Practice 2	Bambino	All	11.40	Duration 8 minutes				
Transponders must be fitted from Practice 3 onwards.								
			Transponders m	ust be fitted from Practice 3 onwards.				
Practice 3	Honda Cadet	All	Transponders mo	Duration 8 minutes				
Practice 3 Practice 3	Honda Cadet Mini X30	All						
			11.50	Duration 8 minutes				
Practice 3	Mini X30	All	11.50 12.00	Duration 8 minutes Duration 8 minutes				
Practice 3 Practice 3	Mini X30 Junior X30	All 3 - 38	11.50 12.00 12.10	Duration 8 minutes  Duration 8 minutes  Duration 8 minutes				
Practice 3 Practice 3 Practice 3	Mini X30 Junior X30 Junior X30	All 3 - 38 41 - 91	11.50 12.00 12.10 12.20	Duration 8 minutes  Duration 8 minutes  Duration 8 minutes  Duration 8 minutes				







### Larkhall 16-18 July 2021

### Wera Tools 2021 British Kart Championship





Practice	Class	Group	Start time	Notes
Practice 4	Honda Cadet	All	13.30	Duration 8 minutes
Practice 4	Mini X30	All	13.40	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior X30	3 - 38	13.50	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior X30	41 - 91	14.00	Duration 8 minutes
Practice 4	Senior X30	All	14.10	Duration 8 minutes
Practice 4	IAME Cadet	All	14.20	Duration 8 minutes
Practice 4	Bambino	All	14.30	Duration 8 minutes
Practice 5	Honda Cadet	All	14.40	Duration 8 minutes
Practice 5	Mini X30	All	14.50	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior X30	3 – 38	15.00	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior X30	41 - 91	15.10	Duration 8 minutes
Practice 5	Senior X30	All	15.20	Duration 8 minutes
Practice 5	IAME Cadet	All	15.30	Duration 8 minutes
Practice 5	Bambino	All	15.40	Duration 8 minutes
Practice 6	Honda Cadet	All	15.50	Duration 8 minutes
Practice 6	Mini X30	All	16.00	Duration 8 minutes
Practice 6	Junior X30	3 - 38	16.10	Duration 8 minutes
Practice 6	Junior X30	41 – 91	16.20	Duration 8 minutes
Practice 6	Senior X30	All	16.30	Duration 8 minutes
Practice 6	IAME Cadet	All	16.40	Duration 8 minutes
Practice 6	Bambino	All	16.50	Duration 8 minutes

### Saturday

#### **Competitor Notes**

- Transponders must be fitted before going on track for practice & at all times throughout the event.
- Fuel Station opening times Saturday 8am until 11am and again from 12pm 3pm this will be the last available time to collect fuel for the event.
- Tyre collection times Saturday 08.00 until 10.00 only for drivers not attending Friday Practice. Any wet tyres that need to be scanned into this event must be scanned within the tyre collection times.
- Scrutineering Cards for IAME Cadet & X30 classes must be handed in by 10.10am on Saturday 17<sup>th</sup> July
- Scrutineering Cards for Honda Cadet & Bambino classes must be handed in by 12.25pm on Saturday 17<sup>th</sup> July
- As Per Championship Regulation 1.6.4.4 there will not be a Repechage for the Junior X30 Class
- IAME Classes, Sunday's race tyres are to be collected between 4pm & 6pm on Saturday







# Official Timetable for IAME, Honda & Bambino Larkhall 16-18 July 2021

Wera Tools 2021 British Kart Championship





#### **Competitor Notes**

- IAME Cadet Engine Sealing on Saturday 17<sup>th</sup> July from 7.15am until 9am <u>Please collect and have your wires all fitted prior to going to Scrutineering for sealing</u>
- Honda Cadet Engine Sealing & Exhaust Distribution from 8.30am until 9.30am

Practice/Warm Up	Class	Group	Start Time	Notes
Warm Up	Junior X30	3 – 38	9.00	Duration 8 minutes
Warm Up	Junior X30	41 - 91	9.10	Duration 8 minutes
Warm Up	IAME Cadet	All	9.20	Duration 8 minutes
Warm Up	Senior X30	All	9.30	Duration 8 minutes
Warm Up	Mini X30	All	9.40	Duration 8 minutes
Practice 7	Honda Cadet	All	9.50	Duration 8 minutes
Practice 7	Bambino	All	10.00	Duration 8 minutes

Timed Qualifying & Practice	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Timed Qualifying	Junior X30	Group 1	10.05	10.13	10.15	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Junior X30	Group 2	10.15	10.23	10.25	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	IAME Cadet	All	10.25	10.33	10.35	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Senior X30	All	10.35	10.43	10.45	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Mini X30	All	10.45	10.53	10.55	Duration 5 minutes
Practice 8	Honda Cadet	All	11.00	-	11.10	Duration 8 minutes
Practice 8	Bambino	All	11.10	-	11.20	Duration 8 minutes

Heats & Timed Qualifying	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start	Notes
Race 1 – Heat 1	Junior X30	BvC	11.20	11.28	11.30	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 2 – Heat 1	IAME Cadet	All	11.35	11.43	11.45	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 3 – Heat 1	Senior X30	All	11.50	11.58	12.00	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 4 – Heat 1	Mini X30	All	12.05	12.13	12.15	Duration 8 minutes + 1 lap
Timed Qualifying	Honda Cadet	All	12.20	12.28	12.30	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Bambino	All	12.30	12.38	12.40	Duration 5 minutes

Break 12.50 - 13.20







# Larkhall 16-18 July 2021

## Wera Tools 2021 British Kart Championship





Heats & Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start	Notes
Race 5 – Heat 2	Junior X30	ΑνC	13.10	13.18	13.20	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 6 – Heat 2	IAME Cadet	All	13.25	13.33	13.35	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 7 – Heat 2	Senior X30	All	13.40	13.48	13.50	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 8 – Heat 2	Mini X30	All	13.55	14.03	14.05	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 9 – Heat 1	Honda Cadet	All	14.10	14.18	14.20	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 10 – Heat 1	Bambino	All	14.30	14.38	14.40	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 11 – Heat 3	Junior X30	ΑvΒ	14.50	14.58	15.00	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 12	IAME Cadet	Final	15.05	15.13	15.15	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 13	Senior X30	Final	15.35	15.43	15.45	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 14	Mini X30	Final	16.05	16.13	16.15	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 15	Junior X30	Final	16.35	16.43	16.45	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 16 – Heat 2	Honda Cadet	All	17.05	17.13	17.15	Duration 10 minutes + 1 lap

## IAME Drivers - Please remember to collect your Race tyres for Sunday between 4pm & 6pm on Saturday.

### Sunday

Warm Up	Class	Group	Gate Open	Start Time	Notes
Warm Up	Junior X30	3 - 38	08.50	09.00	Duration 8 minutes
Warm Up	Junior X30	41 - 91	09.00	09.10	Duration 8 minutes
Warm Up	IAME Cadet	All	09.10	09.20	Duration 8 minutes
Warm Up	Senior X30	All	09.20	09.30	Duration 8 minutes
Warm Up	Mini X30	All	09.30	09.40	Duration 8 minutes
Warm Up	Honda Cadet	All	09.40	09.50	Duration 8 minutes
Warm Up	Bambino	All	09.50	10.00	Duration 8 minutes

Timed Qualifying	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Timed Qualifying	Junior X30	Group 1	10.05	10.13	10.15	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Junior X30	Group 2	10.15	10.23	10.25	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	IAME Cadet	All	10.25	10.33	10.35	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Senior X30	All	10.35	10.43	10.45	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Mini X30	All	10.45	10.53	10.55	Duration 5 minutes







### Larkhall 16-18 July 2021





### Wera Tools 2021 British Kart Championship

Heats, Prefinals & Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start	Notes			
Race 17 – Heat 2	Bambino	All	10.55	11.03	11.05	Duration 10 minutes + 1 lap			
Race 18 – Heat 1	Junior X30	BvC	11.15	11.23	11.25	Duration 8 minutes + 1 lap			
Race 19 – Heat 1	IAME Cadet	All	11.30	11.38	11.40	Duration 8 minutes + 1 lap			
Race 20 – Heat 1	Senior X30	All	11.45	11.53	11.55	Duration 8 minutes + 1 lap			
Race 21 – Heat 1	Mini X30	All	12.00	12.08	12.10	Duration 8 minutes + 1 lap			
Race 22	Honda Cadet	Prefinal	12.15	12.23	12.25	Duration 12 minutes + 1 lap			
Race 23 – Heat 2	Junior X30	ΑνC	12.15	12.43	12.45	Duration 8 minutes + 1 lap			
Race 24 – Heat 2	IAME Cadet	All	12.50	12.58	13.00	Duration 8 minutes + 1 lap			
Race 25 – Heat 2	Senior X30	All	13.05	13.13	13.15	Duration 8 minutes + 1 lap			
Race 26 – Heat 2	Mini X30	All	13.20	13.28	13.30	Duration 8 minutes + 1 lap			
	Break 13.45 - 14.15								
Race 27 – Heat 3	Junior X30	ΑvΒ	14.05	14.13	14.15	Duration 8 minutes + 1 lap			
Race 28	Honda Cadet	Final	14.20	14.28	14.30	Duration 15 minutes + 1 lap			
Race 29	Bambino	Final	14.50	14.58	15.00	Duration 12 minutes + 1 lap			
Race 30	IAME Cadet	Final	15.15	15.23	15.25	Duration 15 minutes + 1 lap			
Race 31	Senior X30	Final	15.45	15.53	15.55	Duration 15 minutes + 1 lap			
Race 32	Mini X30	Final	16.15	16.23	16.25	Duration 15 minutes + 1 lap			
Race 33	Junior X30	Final	16.45	16.53	16.55	Duration 15 minutes + 1 lap			

### **Competitor Notes**

- As Per Championship Regulation 1.6.4.4 there will not be a Repechage for the Junior X30 Class
- There will be an Award Ceremony after the Final Results are published for the top 3 drivers in each class along with the top Rookie & Top Privateer from each class.
- Bambino Drivers trophies for the top 3 & all drivers will receive a medal
- Drivers are required to attend wearing their race suit, Face Cover and bring their Helmets.
- The top 3 Drivers in each class may be required to attend a Press Conference at the Race Centre after the Award Ceremony.
- From 12:00 on Sunday, wet tyres can be bagged and sealed at the Tyre Distribution point. Tyre bags can be purchased from the sealing area.